söndag 15 maj 2011

Arbetsuppgift nr 2:

Min dag

Skriv ned vad du gör under en vanlig dag!
Skriv minst 20 meningar!

När vaknar du?
Vad äter du för frukost?
När åker du till skolan/jobbet?
När äter du lunch?
Osv….

6 kommentarer:

  1. På en vanlig dag, jag vaknar vid kvart över sju. Smörgås och mjölk är min vanliga frukost. Normalt kommer jag arbeta på omkring nio. Men, om jag missar en buss, måste jag vänta en halvtimme. Det finns inte så många bussar som går till Mölndal. Vår lunch tid är från tolv till ett. Nästan varje dag tar jag med min egen mat för att arbeta. Så vad jag äter bero på sista middagen. Vi har en kort paus klockan tre. Alla kommer till köket för en kopp kaffe. klockan fem är tidden för går hem. Jag kommer att ringa min pojkvän och bestämma vad ska vi äta till middag. Det är bästa tidden för min katt. Varje dag matar jag den med sin favoritmat. Då är det tid att laga mat. Vi startar äta klockan sju. Under tiden kommer vi titta pä TV-programet ' Vem vet mest'. Det är sommar nu och dagen går över till att vara längre. Gå ut på en promenad är vår favorit sport.Eller, vi kan leka ’springa och jaga’ med vår katt. Då är det tiden för sängen.

    SvaraRadera
  2. Ian Thornton

    Jag arbetar skift. Jag arbetar sju dagar och är ledig sju dagar. Jag jobbar dagar var fjärde vecka och jobbar nätter var fjärde vecka.

    När jag jobbar dagar jag går upp klockan kvart över fem. Jag äter frukost halv sex, jag äter flingor och mjölk och dricker kaffe. Jag börjar arbetet klockan sex. Jag arbetar i olje hamnen på hisingen i Göteborg. Jag tar bilen. Jag slutar arbetet klockan arton.

    Min arbetsdag kan variera så mycket. Jag kan gå på fartyg eller tankrar. Vi övervakar överforing av olja. Ibland jobbar jag i Halmstad, Malmö Stenungsund och Oxelösund.

    Jag äter lunch runt elva och tretton. Varje onsdag har jag frukost tillsammans med mina kollegor klockan tio. Vi äter bröd, ost, skinka, och frukt och dricker kaffe och apelsinjuice. Företaget betalar för frukost.

    När jag jobbar nätter börjar jag arbetet klockan arton och slutar klockan sex. När vi inte är upptagna kan jag sova eller åka hem.

    När jag inte arbetar försöker jag koppla av och umgås med min fru Petra. Vi går ut och går, vi bor 10 minuters promenad från sjön. Jag träffar också mina vänner. Vi tittar på fotboll. Svensk fotboll inte så bra så vi tittar på engelsk fotboll på tv.

    SvaraRadera
  3. Jag vaknar varje morgon på kl. halv sju och ta en snabb dusch. Kl. kvart i sju, jag vaknar min dotter och få henne redo till dågis. Sen min man och jag förbereda vår frukost tillsammans. Vår frukost inehåller bröd, ost, ham,juice och kaffe. Efter frukost, min dotter går till henne dågis och min man till hans arbete.
    Jag lämnar hemmet kl kvart i åtta. Jag ta spårvagn till Korsvägen och sen ta bussen till Borås. Från Borås resecentrum, jag promenera för tio minuter till min arbetsplats. Jag börjar mitt arbete från bussan som min rese tid är ca 1 timme. Jag läsa vissa publikationer eller bokar i bussen. På min arbetsplats jag jobba mest med dator. Jag arbetar som forskare och mitt jobb är att utföra datasimulering av polymer. Kl kvart i ett jag äter lunch med min kollege. Mest jag har smörgas eller tortillas wrap för lunch. Efter lunch jag brukar ha en kopp kaffe och gå bak till arbeta. På arbetsplats, vi har fika om alla onsdagar kl tre. Det är duktig för vi sa vi har fritid på fika.
    Vid klockan fyra, jag lämnar mitt arbetsplats och kom bak hem. Min man och min dotter kommer hem samma tid ca halv sex. jag eller min man går ut till spela med vår dotter. Andra (mig eller min man) som stannar hemma förbereder middagsmål. Klockan sju, vi hår vår mat. Jag säger saga till min dotter och satte henne sova. Vi (mig och min man)) tittar på TV och sova på kl halv elva.
    Det är min varje dag rutin!

    SvaraRadera
  4. Hi Erika, sorry I couldn't make it to the changed class on wednesday, I was working in Borås. I will be working in Partille from now on though so I will be able to attend all future classes. Thanks for your help, I hope you have a pleasant National day in the sun! Duncan

    Arbetsuppgifter- Duncan Gemmell
    Min väckarklocka ringa klockan fyra. Jag kokar upp lite vatten för kaffe och sen jag tar en snabbt dusch. Ibland min flickvän jobbar på natten; men om hon är fortförande sovande i sängen, jag försöker vara tyst, då jag klä mig i köket. Jag jobbar i Borås och jag måste vara på kontoret framme senast halv sju, ibland jag åka med min kompis i hans bil, annorlunda jag tar bussen som åka kvart i fem från Nils Ericssons terminalen.
    Vid ankomsten till kontoret, vi äter frukost och dricker kaffe då ordnar vi vad vi ska göra på dagen. Jag jobbar som byggställningsmontör så jag bygger upp eller river när ställningar. Jobbet är ganska intressant men tungt, framförallt jag är glad att jag jobbar utomhus. Vi tar en matrast varje två timmar och som arbetet är ganska kroppsliga, jag behöver äta mycket mer än innan.
    Jag slutar arbetet klockan fyra och återgå till Göteborg. Jag brukar söver på bussen! På kväller jag gillar häng med min tjej: laga mat, klättra, titta på en film, spela brädspel. Jag brukar känna sömnig innan men jag somna inte förrän klockan tio.

    SvaraRadera
  5. Jag vaknar klockan sex over halv varje måndag till fredag . jag äter min frukost klockan kvart over sju . sedan jag tar bussen femtio till korvägen och tar spårvagn sex eller åtta till chalmers. Min hem är femton minuter från min skolan . Från klockan halv over åtta till tolve Jag läser bok eller elektroniska dokument på min laptop i ibiblioteket.
    Klockan tolve jag träffar mina vänner och vi äter lunch tillsammans i lunchrummet inne i biblioteket. Efter lunch vi dryck kaffe.
    På eftermiddagen jag traffar min vän och vi diskutera om vårt projekt. Vi är gör vårt examensarbete.
    Varje mondag jag har svensk språk klass så Klockan fem jag tar spårvagn sex från chalmers till järntorget och tar spårvagen nio eller tre från järntorget till Kaptensgatan. klassen är mellan sex och nio. Men på vilodagar Klockan sex Jag gå hem och lägger min väska och gå ut för att promenerar. sedan jag tar dusch och äter middag klockan åtta. Efter middag jag skriver e-post till mina vänner som bor i Etiopien.
    Jag titta på filmer eller läsa bibel på min säng . Jag brukar sova vid kvart i ett .

    SvaraRadera
  6. Jag ar studera pa chalmers I nätverk och distribuerade system program. Jag vaknar klockan uje och äter min frukost. Efter frukosten jag tar bussen till skolan eller till biblioteket. Från min lägenhet till Chalmers, det tar 15 minuter med buss.

    Efter klass eller läsning i biblioteket, klockan ett traffar jag ater lunch en vaninna i lunch rum. Efter lunch jag tar lite vila och drinka kaffe eller te. Nästa jag tillbaka till min läsning eller gå till klass.
    Jag har en svenska klass på måndag på sjutton klockan. Jag go till svensk klass efter min chalmers klass. Det är runt tjugo minuter från Chalmers till min svenska klass med buss och tåg.

    Klockan arton, jag tillback till min lagenhet och laga min middag. Om jag har svenska klass I kommer att nå lagenhet klockan tjugoett. Efter jag ater min middag klockan tjugoett. Nasta Jag go till min säng och ser på film. Och klockan midnatt jag sova.

    Tack
    Rosa

    SvaraRadera